Norsk Pelssau 2012

Dette er en kåra vær fra Atle Arnesen i Syvde.

Her er gjengen min med Norsk Pelssau og tre av søyene er døttre av væren fra Atle

Og dette er nye væren vår! Omringet av damer!

Da er sauene på fjellet og koser seg...19 søyer og 35 lam!

Janne er med på tilsynstur og koser med lam 20030! Forelsket ble de begge...

Gaustadtoppen i bakgrunnen

Mot Sjåvatn

supermamma!

Da har høsten gått over til  vinter som har  festet grepet på Høyom. Sauene gikk ute til begynnelsen av september. Da kom det ei gaupe som tok to lam så plutselig var alle sauene inne....
Vi har fått to nye værer hvor den ene skal få prøve seg i vinter...... i fjøset nå har vi 38 søyer og 4 værer!Det blir en spennende vår  når så mange skal lamme.....

Nå har det blitt sommer 2012 og flokken består av pr idag 21 søyer og en vær. Det ble født 35 lam og de er med sine 19 mødre på fjellet nå!Hjemme har vi to søyer og væren vår! Vi har vært heldig med førsteslåtten og tørket presset og pakket 39 rundball rett før regnet satte inn igjen! Nå er vi på fjellet ca en gang pr uke og hilser på sauene våre!

8.august ! Øvrestul der sauene går har vært et paradis for de! de befinner seg høyt og lavt og koser seg veldig på fjellet hvor de kan velge maten sin selv!
Så kom slangen i paradiset...... fredag 3.august løp det to løshunder i området og drepte et lam. Rovviltkonsulenten som flådde lammet mente det var en stor hund som hadde forårsaket dette.Stakkars fine værlammet, så redd det må ha vært! En sorgens stund for oss. Vi fant resten av flokken i god behold og hundene ble først tatt hånd om etter to døgn på frifot. og hvilken verdi har en nydelig mørk krøllete pelssauvær?
Vi venter i spenning på erstatning fra hundeeieren.Båndtvangen er frem til 20.august! Hvert år! Og ikke nok med det...gaupa var innom her på innmarksbeite på Høyom og tok to lam.....fellingstillatelse ble innhentet og frekke dyret flyktet ut av jaktområdet og oppholdt seg på andre siden av Sauarelva.....
3.mai 2013
pr i dag så består bestanden av 35 søyer,4 værer og 50 lam!

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.07 | 16:22

Et sitteunderlag 40x40 cm med trykk koster kr 600.- og leveringstid er kort.

...
09.07 | 14:32

Hei.

Ønsker å kjøpe et sitteunderlag som skal være en 60års-gave med navn og fødselsdato. Hvor mye koster det og hvor lang leveringstid er det?

...
25.04 | 21:10

Hei Inger Kristin, hvordan er muligheten for å komme og trykke på en nesten ferdig 4-skinnsfell. Gjerne en lørdag, men jeg kan nesten alle dager.
Hilsen Inga

...
30.11 | 18:38

Hei. Ønsker meg en skinnfell m åkle av 4 skinn. Hva koster det ? Mvh Hanne ringstad mail: nannah.ringstad@ymail.com

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE